Ravago: SOA refactoring consultancy

Periode: September 2015 – April 2016

Ravago is een wereldwijde handelsfirma in grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie. Om te blijven voldoen aan de veranderende eisen voor het intern ontwikkelde monolitisch JavaEE ERP systeem, was een traject gestart om het monolitische systeem naar een Service-Oriented Architectuur (SOA) om te gaan zetten.

Mijn aanvankelijke opdracht was om als architect samen met een ontwikkelteam van vijf personen een eerste SOA component te realiseren die moest gaan integreren met de bestaande ERP oplossing. Naast mijn activiteiten voor het ontwikkelteam ben ik ook betrokken geraakt bij het introduceren van een meer Agile manier van werken, en de bewustwording over code kwaliteit.

Mede door mijn invloed is deze strategie gewijzigd naar het afsplitsen van componenten uit de monoliet. Ook was ik betrokken bij de uitwerking van de bedrijfsbrede plannen hoe het ERP systeem volledig in componenten op te splitsen. In de hierop volgende reorganisatie heb ik het project helaas moeten verlaten.