Philips Digital Pathology: De-identifier

Periode: Juli 2017 – December 2017

Als voorbereiding voor de introductie van de Europese GDPR privacy wetgeving werd een project gestart om gedigitaliseerde biopten die gebruikt worden voor o.a. training en ontwikkeling van AI algoritmen beter te anonimiseren.

Vanuit mijn rol als architect heb ik een team aangestuurd die een eerste ad-hoc oplossing heeft gebouwd en in praktijk getest in een pathologie laboratorium. Daarnaast heb ik een volledig nieuwe component ontworpen om de-identificatie een standaard feature van het pathologie product te maken. Dit ontwerp heb ik aan een ontwikkelteam overgedragen door zelf hands-on mee te ontwikkelen.

Door bezuinigingen werden contracten van inhuur niet meer verlengd, waardoor ik helaas moest stoppen voor de component gereed was.