Gynzy: Interactieve leerling app

Periode: mei 2023 – juli 2023

Gynzy is een bedrijf dat technologie combineert met lesstof om interactieve leermiddelen in het basisonderwijs te creëeren. Als aanvulling op de bestaande web-gebaseerde infrastructuur is onlangs gekozen om een multi-platform app te ontwikkelen. De eerste stap hierin is het ontsluiten van lesstof en ondersteuning voor interactieve quizzen tijdens de les in een app voor iPads, Android tablets en in web browsers.

In mijn rol als mentor heb ik het nieuwe ontwikkelteam begeleid in het leertraject om versneld voldoende kennis van Flutter op te bouwen. Hierbij heb ik door pair-programming en TDD ontwikkeling concepten overgedragen, in code-reviews details van de Dart programmeertaal verhelderd, en het team een meer fundamenteel begrip van het Flutter framework verschaft.

Tevens heb ik een “clean” architectuur voor de app gedefinieerd waarin de functionaliteit van de user-interactie gescheiden is van de technische (domein) functionaliteit. Op basis hiervan heb ik het fundament van de app samen met teamleden hands-on opgebouwd. Bij mijn vertrek stond het raamwerk voor de volledige app, en was de eerste (beperkte) versie inmiddels in de app stores gepubliceerd. Wat aanvankelijk een onmogelijke opdracht leek voor het nieuwe team, lijkt inmiddels voor de start van het nieuwe schooljaar haalbaar.

Helaas was dit een tijdelijke rol tot het management concludeerde dat het team inmiddels zonder mijn directe ondersteuning verder kon.