Ervaring

Ik ben al sinds mijn jeugd geïntrigeerd door computers en ben zo via het HBO en de Technische Universiteit het vak ingerold. Behalve technische rollen heb ik me sinds tientallen jaren verdiept in project-, proces- en kwaliteitsmanagement (waaronder Agile methoden), en ben ik manager geweest van verschillende afdelingen tot een omvang van 50 personen. Tijdens het met een compagnon opbouwen van een software bedrijf ben ik vervolgens zelf weer betrokken geraakt bij de hands-on ontwikkeling van software voor klanten, wat mij in 2013 heeft doen besluiten mijn brede ervaring als onafhankelijk freelancer in te zetten.

Ik heb door de jaren heen voor uiteenlopende producten requirements verzameld, specificaties opgesteld, het technische ontwerp bedacht, en teams actief meegeholpen de abstracte visie om te zetten in een concrete implementatie. Vanuit mijn proces-rollen was ik al vroeg bezig met Agile software ontwikkeling, en ben ervan overtuigd dat dit de enige manier is om software te ontwikkelen die succesvol is voor gebruikers. Hierdoor is kwaliteit voor mij een gegeven, en is toepassing van TDD, DevOps en SOLID design principes mijn natuur.

Mijn huidige technische expertise ligt in backend ontwikkeling in Java met Spring Boot, en app ontwikkeling in Flutter. Daarnaast heb ik veel ervaring in coördinerende en coachende rollen als Architect, Scrum Master, en Product Owner.

Voorbeelden van projecten:

Zie voor details over mijn ervaring de lijst van projecten waar ik recent aan heb gewerkt.

Neem vrijblijvend contact met me op om te spreken over mogelijkheden waarop mijn ervaring waarde aan uw software activiteiten toe kan voegen.

Timo van de Put